Schlatter house

PrizeOfficial Selection in Build (architecture)
CompanyFCstudio
ArtistFlavio Castro
CategoryProfessional
Design TeamFlavio Castro, Julia Vilanova
Video URLView

The front volume, located on the ground floor, provides privacy from the street, while the upper volume, perpendicular to the first one, takes advantage of the view to the eucalyptus field located nearby. Through this configuration in L shape, it´s possible to walk underneath the upper floor volume while seizing the intense landscaping, arriving at the leisure area, designed as an island surrounded by green. The upper floor´s bedrooms are protected by sun-shading structures made of perforated steel, due to the region´s intense insolation. Note: the video shows a different facade material.

Bio
Flavio Castro had the opportunity to start designing and building early, with only 20 years old. Flavio defends that practical experience completes academic theory, and has always worked in these two areas, with experience in architectural firms inside and outside Brazil. After three years of Masters in Barcelona, he returned to Brazil and settled in São Paulo, founding FCstudo in 2009. The collaboration system that exists within the office allows a constant exchange of information among professionals who join the team depending on each project´s demand.