Proud Ebisu Hillside Garden

PrizeOfficial Selection in Decorate (interior)
CompanyNIKKEN SPACE DESIGN LTD/ NIKKEN HOUSING SYSTEM
ArtistSenior Designer: Satoshi OHASHI
CategoryProfessional
Design TeamArchitect: Hiroyuki SUZUKI, Shoichi MATSUBARA
Video URLView

"Crystalline" In the depths of a cave-like space cut into the massive rocks that support the building, a dramatic common entrance lobby space was created where quietly sparkling crystals greet residents. The water basin acts as a boundary to the outside, when crossed, visitors reach a light filled space, with light seeping in from above. This is an expression of liquid dripping from the ceiling interfering with the light, creating beautiful sounds and crystals. This is a place for meditation, and a boundary between public and private.

Bio
We are proud to be the largest-scale design firm in Japan without a construction or sales department, and our designers and creators with their rich individuality have been involved in various projects both in Japan and overseas. Our mission is to be the design partner that brings form to the dreams and ideas of our clients. With diverse individual skills and the team power born from their fusion, meeting high-level demands is our strength, for both hospitality design where creative sensibility is required and office design with its logical layout.